• Over Foijingaweg 114 te Kollumerpomp

  Let op! Bezichtigingen mogelijk vanaf woensdag 7 april 2021! Prachtig landelijk gelegen, geheel verbouwde woonboerderij (“bekend als B&B Lauwerswille”) op maar liefst 12.825m2 eigen grond! Altijd al op zoek geweest naar een landelijk gelegen en aan natuurgebieden grenzende woonboerderij, met B&B , royaal privé woongedeelte, paardenbak en weiland? Met eventueel mogelijkheden voor dubbele bewoning (mantelzorg of kangoeroe wonen), een eigen praktijk of atelier? Verdiep je dan in dit object en maak een afspraak voor een rondleiding!

 • Begane grond:

  Indeling woonboerderij: Privé-gedeelte: Ingang aan achterzijde met hal met ruimte voor witgoed, grote slaapkamer van wel 25m2 met ruime inloopkast, nette moderne badkamer met douche en wastafel, toilet met urinoir, vlizotrap naar zolderverdieping met zeer ruime logeer/slaap kamer en veel bergruimte. De hal aan de achterzijde biedt tevens toegang tot de woonkeuken met hoekkeuken met diverse inbouwapparatuur (Boretti oven , nieuwe vaatwasser, koelkast, afzuigkap), royale woonkamer met grote serre en deur naar achtertuin; het woongedeelte is verder voorzien van plavuizen, gashaard en vloerverwarming. (en radiatoren). Verder bevindt zich in de woonboerderij een theeschenkerij met zitjes en een grote groepstafel, een winkeltje, thuisbioscoop met echte bioscoopstoelen en een scherm van ca 10 m2 en een schuur. Hierboven is een grote ruime zolder die nu gebruikt wordt als speelzolder met fitness apparatuur en tafeltennistafel. Indeling B&B’s met bijbehorende ruimte: Begane grond: Eigen entree aan voorzijde woonboerderij met gang en hal, vernieuwde meterkast, gezellige ontbijt-verblijfskamer met TV -en zitgelegenheid, luxe badkamer met 2 persoons whirlpool, stoomcabine, toilet en wastafel. Eerste verdieping: Overloop, “B&B Kamer onder de balken” met groot boxspring bed en eigen badkamer. “B&B De Bedstee kamer” met romantisch 2 pers bed in ruime bedstee met derde bed en separate luxe badkamer. Eventueel is er een mogelijkheid een derde kamer te creëren. Verder bevindt zich op de verdieping nog een kantoor-/hobbyruimte en een werkruimte met bergzoldertje en vide. Een luik biedt toegang tot de vliering.

  Bijzonderheden:

  De ligging: De woonboerderij “B&B Lauwerswille” ligt ten noodoosten van Kollum, net buiten het dorp Kollumerpomp. Het geheel grenst aan Nationaal Park Lauwersmeer en natuurgebied Kollumeroord, met 70 hectare bos en natuur. Dit gebied kenmerkt zich door prachtige natuur, wandel- en fietsroutes, vaarwater, vogelreservaten, toeristische trekpleisters als Lauwersoog met o.a. veerdienst naar het eiland Schiermonnikoog, historische stad Dokkum en op 20 minuten de stad Groningen. Voor alle winkel- en sociaal-culturele voorzieningen kun je op 7 minuten in het dorp Kollum terecht.

  De B&B: De woonboerderij heeft, zorgvuldig van het privé woongedeelte gescheiden, twee kamers en een aparte ontbijtkamer. De B&B heeft een eigen ingang aan de voorzijde van het pand. Beide kamers bieden de mogelijkheid voor het plaatsen van een derde bed. De eerste kamer betreft “De kamer onder de balken” met een prachtig uitzicht door het stalraam richting voormalige zeedijk, een luxe box spring en een moderne badkamer met whirlpool voor 2 personen, toilet stoomcabinedouche. De tweede kamer betreft de “Bedstee Kamer”. In deze romantische kamer waant u zich in vroegere jaren en ook hierbij behoort een eigen moderne separate ruime badkamer . Bij de B&B hoort een gezellige ontbijtkamer met lectuur, TV en gezellige zitjes.
  B&B Lauwerswille heeft 2 oktober 2020 meegedaan aan het TV- programma Bed & Breakfast van omroep Max en kwam daarin als beste uit de bus! ( uitzending gemist van 2 okt. 2020)

  Het perceel: Het geheel ligt op 12.825 m2 eigen grond. Het terrein is voorzien van een 2 royale opritten en parkeergelegenheid voor gasten. Verder is er een opslagschuur en een houten theehuis met veranda rondom waaraan een vijver en de paardenbak grenst. De paardenbak heeft drainage en is ca. 20 x 40 m groot. Vanonder de luifel van de veranda heb je een prachtig uitzicht over o.a. de paardenbak.
  Ten zuiden van het theehuis ligt bovendien het ruime, beschutte terras van 50 m2 . Ook direct achter de woonboerderij is er gelegenheid om in het zonnetje van de vergezichten en luchten te genieten.

  Algemene bijzonderheden:
  De huidige eigenaren hebben de B&B vooral hobbymatig geëxploiteerd. In de regio is veel vraag naar B&B’s en er kan een hoge bezettingsgraad en daarmee omzet worden gehaald. Sommige gasten komen al jaren in Lauwerswille en twee gasten al voor de 25e keer!
  Het geheel verkeert in een goed onderhouden staat. Er is sprake van centrale verwarming en in het privé gedeelte veelal vloerverwarming. De boerderij is deels riet gedekt. Ben je geïnteresseerd? Plan een bezichtiging en we leiden je rond! (in verband met Covid 19 worden van tevoren afspraken gemaakt over de wijze van bezichtigen en aantal personen)

  Bezichtigingen uitsluitend op afspraak!

 • Woningtype:
  Woonhuis, Woonboerderij, Vrijstaande woning
  Bouwjaar:
  1880
  Inhoud:
  1673m3
  Oppervlakte:
  432m²
  Oppervlakte perceel:
  12825m2
  Aantal kamers:
  6
  Aantal slaapkamers:
  4
  Aantal verdiepingen:
  2
  Aantal garages:
  1
Funda
VBO Vereniging van makelaars en taxateurs
Erkend financieel adviseur
Nederlands Woning Waarde Instituut