• Over Oosterdiepswal 10 te Kollum

  Fraai aan de Oosterdiepswal gelegen sfeervolle woning uit 1994 met recht van voet- en kruipad naar achtergelegen tuin LET OP: De kijkdagen zijn op 12 en 13 juli 2021. Maak via de mail een afspraak en we plannen een tijdstip in. Deze woning is nog betrekkelijk nieuw en voldoet daarmee aan recente bouweisen met betrekking tot isolatie, bouwconstructie etc. De woning ligt prachtig aan de historische en recent gerenoveerde Oosterdiepswal met vaarroute voor kleinere boten dwars door Kollum. De winkels liggen allemaal op loopafstand en in de achtertuin kun je volop genieten van rust en groen om je heen.

 • Begane grond:

  Begane grond: Hal met meterkast, ruime (10 meter diepe) en gezellige woonkamer aan de voorzijde en keukengedeelte met nette hoekkeuken en zitgedeelte aan de achterzijde van de woning. De ruimte is voorzien van een laminaatvloer, een vaste trapkast en een schuifdeur naar de bijkeuken. In de bijkeuken bevindt zich de witgoedopstelling en de CV-ketel, (merk Bosch) en de toegang tot het toilet. Vanuit de bijkeuken bereik je de achtergelegen tuin met terras en houten schuur.

  Eerste verdieping:

  Overloop met vaste kast en vlizotrap naar zolderruimte. Twee ruime slaapkamers en een nette badkamer met vloerverwarming, douche, toilet en wastafel. De verdiepingsvloer is van beton en de bergzolder biedt mogelijkheden voor opslag.

  Tweede verdieping:

  Middels vlizotrap bereikbare zolderruimte.

  Bijzonderheden:

  De woning staat op een perceel eigen grond van 160m2; Er geldt een recht van voet- en kruipad over de zuidelijk gelegen brede steeg, behorend bij huisperceel nummer 9; Voor de woning bevindt zich een strookje grond waar een zitje kan worden gemaakt om te genieten van de varende bootjes.
  In de mooie achtertuin bevindt zich een nette schuur voor opslag van tuinartikelen etc.
  Omdat de woning in 1994 gebouwd is, is er sprake van vloer-, gevel-, glas- en dakisolatie. De woning wordt centraal verwarmd.
  De woning is instap klaar en netjes onderhouden.
  In verband met de promotie van het dorp Kollum als watersportdorp wordt het komende jaar de vaarroute dwars door Kollum bevaarbaar gemaakt voor kleinere boten zoals sloepen, visboten en kruisers met beperkte hoogte; Dit verhoogt de levendigheid en gezelligheid in het centrum van Kollum.
  Kollum is het grootste dorp in de gemeente Noardeast- Fryslân met bijna 6000 inwoners en beschikt over alle gewenste en noodzakelijke voorzieningen; Er bevindt zich een uitstekende treinverbinding in Buitenpost (15 min fietsen) naar de steden Groningen en Leeuwarden! Verder grenst Kollum aan prachtige natuurgebieden zoals de Kollumerwaard en het Lauwersmeergebied.

 • Woningtype:
  Woonhuis, Eengezinswoning, Vrijstaande woning
  Bouwjaar:
  1994
  Inhoud:
  375m3
  Oppervlakte:
  94m²
  Oppervlakte perceel:
  158m2
  Aantal kamers:
  3
  Aantal slaapkamers:
  2
  Aantal verdiepingen:
  3
Funda
VBO Vereniging van makelaars en taxateurs
Erkend financieel adviseur
Nederlands Woning Waarde Instituut