• Over Voorstraat 109 te Kollum

  Tegen het centrum van Kollum gelegen vrijstaande woning met grote schuur en achtererf. Dit klassieke woonhuis (bouwjaar rond 1900) met schuur lag vroeger aan de rand van Kollum maar tegenwoordig grenst het aan het centrum met alle voorzieningen (winkels en supermarkten) op loopafstand. De grote, voormalige paardenschuur met klassiek bintwerk biedt tal van mogelijkheden voor opslag, bedrijfsruimte, BenB etc. Achter de schuur ligt nog een erf/tuin met mogelijkheden om in alle rust heerlijk van de zon te genieten. Let op: de huidige eigenaar heeft een strook grond van 2 meter breed van de buren gekocht langs de oprit van de aangeboden woning. Hierdoor wordt de oprit veel breder en beter toegankelijk voor auto- of ander verkeer. Zie de rode (indicatieve) arcering op de foto van de voorzijde van de woning.

 • Begane grond:

  Ik neem u mee door de woning: Entree aan de voorzijde met gang, meterkast (nieuwe groepen) en kelder, aan de rechtervoorzijde bevindt zich een ruime slaapkamer met opkamer/bedstee kasten, linksvoor is de woonkamer met daarachter de keuken met nette inbouwkeuken, voorzien van koelkast, oven, 4 pits gasfornuis en afzuigkap. In het verlengde van de gang is een eenvoudige doucheruimte en separaat toilet. Daarachter bevindt zich een bergruimte waar goede mogelijkheden zijn voor het realiseren van een ruimere badkamer(te bereiken vanuit voorste slaapkamer). In het verlengde van de keuken is de bijkeuken met witgoedopstelling en achteringang.

  Eerste verdieping:

  Overloop, 3 slaapkamers en heel veel bergruimte achter ruime knieschotten. De mogelijkheid is aanwezig om hier 1 of 2 extra slaapkamers te maken.

  Bijzonderheden:

  In het verlengde van de oprit kom je, via houten schuifdeuren, in de grote schuur (15x13m) met enkele paardenboxen, een grote zolder en meerdere vertrekken. De gevels zijn opgetrokken uit steen, de vloeren van beton en het dak is bedekt met golfplaten (asbestvrij).

  Bijzonderheden:
  -Eigen grond 840 m2;
  -Verwarming door middel van gaskachels; deels dubbel glas;
  -Zinkwerk goten vernieuwd 2021;
  -Veel hobbyruimte tegen centrum van Kollum!
  -Kollum is een dorp in Noardeast Fryslân met bijna 6000 inwoners en een groot voorzieningenniveau; Het Waddengebied en Nationaal Park Lauwersmeer liggen noordelijk op korte afstand.

  Geïnteresseerd in dit bijzondere object? Plan een afspraak voor een bezichtiging via de mail!

  Vraagprijs € 295.000,- k.k. Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

 • Woningtype:
  Woonhuis, Eengezinswoning, Vrijstaande woning
  Bouwjaar:
  1900
  Inhoud:
  1683m3
  Oppervlakte:
  161m²
  Oppervlakte perceel:
  840m2
  Aantal kamers:
  6
  Aantal slaapkamers:
  5
  Aantal verdiepingen:
  2
  Aantal garages:
  1
Funda
VBO Vereniging van makelaars en taxateurs
Erkend financieel adviseur
Nederlands Woning Waarde Instituut