• Over Voorstraat 142 te Kollum

  Fraai nabij het centrum van Kollum gelegen woonboerderij op 1630 m2 eigen grond De kijkdagen voor deze woning zijn op 25, 26 en 27 oktober a.s. Op zoek naar ruimte en privacy, maar toch op korte loop-/fiets afstand van alle voorzieningen? Deze woonboerderij biedt diverse mogelijkheden! De boerderij heeft een bruto-inhoud van maar liefst 1800m3 en een bruto woonoppervlakte van 570m2! Omdat de boerderij intern gemoderniseerd moet worden zijn er prima mogelijkheden de indeling en inrichting geheel naar eigen smaak in te vullen.

 • Begane grond:

  Indeling begane grond: Entree aan zijkant boerderij met hal, meterkast en trapopgang, grote woonkamer aan de voorzijde over volle breedte (vroeger waren dit twee kamers), opkamer geschikt als kantoor-of slaapkamer, keukenruimte met eenvoudig keukenblok, toegang tot badkamer met douche en wastafel en separaat toilet, bijkeuken, ruime droge kelder (stahoogte ca. 1.7m), wasruimte met toegang tot aangebouwde berging, CV-ruimte met Nefit combiketel, toegang tot schuurgedeelte met stalruimte, zolder en open schuurgedeelte. Het schuurgedeelte met degelijk bintwerk biedt mogelijkheden om woon- of hobbyruimte te creëren. De kap is bedekt met riet en pannen.

  Eerste verdieping:

  Overloop, inloopkast, 4 slaapkamers. Vanaf de overloop gaat er een vlizotrap naar de zolderruimte, die vooral geschikt is als bergruimte en waar de degelijke kapconstructie goed zichtbaar is.

  Tweede verdieping:

  Middels vlizotrap bereikbare zolderruimte.

  Bijzonderheden:

  De woonboerderij is prachtig gelegen op 1630 m2 eigen grond en grenst met een lang toegangspad aan de Voorstraat.
  Wandelen rond de boerderij geeft een gevoel van rust en vrijheid, terwijl de winkels en supermarkten op loopafstand zijn.
  Er is sprake van centrale verwarming en nog een enkele gaskachel.
  Het geheel is gebouwd rond 1929 en de constructie (het casco) is degelijk van aard.
  De bestemming is “wonen” maar vanwege de schuurruimte en het ruime erf biedt de boerderij ook mogelijkheden voor een ZZP-er met opslagmogelijkheden aan huis.

  Geïnteresseerd in dit bijzondere object? Mail ons voor een afspraak voor een bezichtiging en wij nemen contact met u op!

 • Woningtype:
  Woonhuis, Woonboerderij, Vrijstaande woning
  Bouwjaar:
  1929
  Inhoud:
  1778m3
  Oppervlakte:
  164m²
  Oppervlakte perceel:
  1630m2
  Aantal kamers:
  6
  Aantal slaapkamers:
  5
  Aantal verdiepingen:
  3
  Aantal tuinen:
  1
Funda
VBO Vereniging van makelaars en taxateurs
Erkend financieel adviseur
Nederlands Woning Waarde Instituut