• Over Voorstraat 152 te Kollum

  Zeer fraai aan de rand van Kollum gelegen vrijstaande woning met garage en grote tuin (1305m2) Wil je het gevoel hebben landelijk te wonen onder het gezang van vogels in de achtertuin en toch op loopafstand van alle winkelvoorzieningen? Dan is dit dé plek! Vanuit de woonkamer heb je een prachtig uitzicht op de beboste achtertuin en op de ruime voortuin, met uitzicht tot in de winkelstraat!

 • Begane grond:

  We nemen je graag mee door de woning: Via de grote oprit komen we bij de entree met hal, toilet, meterkast en een vaste kast, aan de voorzijde is een slaapkamer met wastafel, vervolgens loop je door naar de woonkamer met grote open haard centraal in de kamer en een trapopgang naar boven, door de grote raampartijen aan de voorzijde is er een fraai ruimtelijk zicht naar buiten en aan de achterzijde kun je via de schuifpui de tuin in wandelen, half verscholen achter een muurtje bevindt zich de keuken en van daaruit loop je door naar de bijkeuken met witgoedopstelling en achterdeur naar terras en tuin; Linksachter bevindt zich de diepe stenen garage van 8.7 x 3.95m met aangebouwd kippenhok en buitenren.

  Eerste verdieping:

  De overloop biedt toegang tot 3 grote slaapkamers met vaste wastafels en veel ruimte achter de knieschotten, verder is er een grote inloopkast met CV-ketel (AWB-combiketel) met bergruimte en een (gedateerde) badkamer met douche, ligbad, 2e toilet en wastafel. Er is een luikje naar de niet beloopbare zolderverdieping, die eventueel geschikt kan worden gemaakt als bergzolder.

  Bijzonderheden:

  Deze in 1972 gebouwde woning staat op een kavel eigen grond van 1305m2!
  De bestemming van het perceel is “Gemengd”; dit betekent dat er mag worden gewoond eventueel met een bedrijf/beroep aan huis.
  De grote garage en oprit biedt mogelijkheden voor het parkeren van meerdere auto’s.
  De woning is gedeeltelijk geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming en open haard.
  Achter de woning ligt op de zuidzijde een diepe beboste tuin waar je heerlijk van de rust en natuur kunt genieten.
  In en rond de woning heb je het gevoel landelijk te wonen, terwijl je op nog geen 100m zo de winkelstraat in loopt of wandelend naar de supermarkten gaat!
  Kollum is het grootste dorp in de gemeente Noardeast Fryslan met ca.5500 inwoners en biedt alle gewenste winkel- en andere voorzieningen. Er is een nieuwe scholencampus gebouwd en een nieuw Kindcentrum. Het dorp wordt steeds nadrukkelijker gepromoot als watersportdorp en in de gezellige historische winkelstraat is het prettig vertoeven! Op 10 min. Van Kollum ligt Nationaal Park Lauwersmeer met de veerverbinding naar Schiermonnikoog en de haven van Lauwersoog.

  In verband met Covid vinden bezichtigingen uitsluitend in blokken op afspraak plaats.

 • Woningtype:
  Woonhuis, Eengezinswoning, Vrijstaande woning
  Bouwjaar:
  1972
  Inhoud:
  557m3
  Oppervlakte:
  142m²
  Oppervlakte perceel:
  1305m2
  Aantal kamers:
  5
  Aantal slaapkamers:
  4
  Aantal verdiepingen:
  2
  Aantal garages:
  1
Funda
VBO Vereniging van makelaars en taxateurs
Erkend financieel adviseur
Nederlands Woning Waarde Instituut